GDE DA ZARADIMO PARE KOJE ĆEMO POTROŠITI OVDE?

BEOGRAD KAO DUBAI Dobijamo još jedan šoping centar u već zakrčenom delu grada!

0

I u vreme najgore inflacije, i među zatvorenim granicama, Beogradu nije falilo tržnih centara. Danas, uprkos stalnim žalbama na plitak novčanik, tržni centri su stalno puni, a novi niču kao na filmskoj traci. Samo za ovu godinu najavljeno je otvaranje četiri nova.

Od većih tržnih centara u Beogradu imamo Ušće, a u blizini njega i Delta City. Tu su i Stadion, Aviv Park, Shoppi, a od skoro i BIG na Karaburmi. U planu je i novi trži centar Belgrade Plaza u Kneza Miloša (u sklopu Beograda na vodi), gradi se i Capitol Park u Rakovici  kao i još jedan BIG šoping mol na Vidikovcu, međutim, pošto smo mi bogata zemlja, a 10 tržnih centara je premalo 14. septembra dobijamo šoping mol u Rajićevoj ulici!

Socijalna pravda – šta to beše? Kada je početkom šezdesetih godina prošlog veka otvorena Robna kuća „Beograd“, u Nišu je vladao utisak kao da je sleteo vasionski brod.

Radovi na Šoping centru „Rajićeva“, kojima rukovodi kompanija ABD, poslednjih godinu dana odvijaju se bez pauze. Novi tržni centar, 500 parking mesta i hotel u centru Beograda na uglu Knez Mihailove, Kralja Petra i Uzun Mirkove, biće otvoren 14. septembra 2017. godine, najavljeno je danas na obilasku gradilišta.

Šta se desilo sa iskopinama nađenim pri kopanju temelja je pitanje za nadležne.

Da odete u šoping mol potreban je novac, inače šta ćete tamo? Izgleda da će u ovom prevelikom broju istih kupovati Mali ili onaj veliki, Vesići i pripadnici vladajuće garniture, a običan svet neće imati ni za pijacu, ni za osnovno, a to je hrana. I odakle im te pare? Od naših oduzetih plata i penzija nisu mogli toliko da „uštede“, ali mi ipak nisu vratili, a zidaju, ako im je verovati, na svakom koraku.

Nama treba posao i da ga možemo dobiti, da od zarađenog živimo, a o luksuzu možemo da razmišljamo kasnije… Samo, nije vođin mozak tako programiran, on ne vidi ničiji život do svog i o njemu brine. Narod je uvek samo za podkusurivanje…

INFO ŽURNAL

Komentari
Učitavam komentare...