SVE NAOPAKO!

MILIONSKA MUZIČKA FONTANTA ISKLJUČENA! Pet meseci skuplja prašinu, rekonstrukcija tek započeta

0

Fontana na Slaviji, koju su beogradski čelnici odmah po otvaranju promovisali kao simbol glavnog grada Srbije, isključena je posle samo dva meseca. Zašto je prvo napravljena fontana, pa tek onda započeta rekonstrukcija saobraćajnice na Trgu Slavija?

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da se radi o dve potpuno odvojene investicije, gde je jedna fontana, a druga rekonstrukcija Slavije i Bulevara oslobođenja.

„Jedno je kada se postavlja asfalt, a druga vrsta radova je kada se pravi fontana“, izjavio je Mali.

Vodoskoke i muziku fontane vrlo brzo su zamenili bageri i zvuci bušilica. Umesto pogleda na fontanu na kružnom toku Slavija je prizor gradilišta.

Logičan ili ne redosled poteza u rekonstrukciji ovog kružnog toka u centru Beograda?

„To nema veze sa strukom, to je sve jedan rijaliti šou. Mi živimo u jednom čudnom rijaliti šouu i u jednom čudnom gradu sa kojim se svašta dešava neodgovorno gde vlast radi šta hoće„, ocenjuje arhitekta, član Akademije arhitekture Srbije Dragoljub Bakić.

Ništa građane ne pita, ništa struku ne pita i to je tako, počev od Beograda na vodi, pa preko jarbola, pa preko Slavije, pa Zelenog venca, pa pešačke zone, pa Studentskog trga, pa tramvaja preko Terazija, pa gondole sa Kalemegdana na Ušće… Tako da toliko tih besmislenih stvari ima“, nabraja Bakić.

Sada je ta fontana, u čiju izgradnju je uloženo 1,8 miliona evra, isključena i neće raditi do završetka rekonstrukcije Trga Slavija, što se očekuje polovinom novembra.

„Sve naopako rade“ rekla je u izjavi za Radio Slobodna Evropa (RSE) Beograđanka Verica Davidović.

„Uvek je potrebno iz dva puta“, komentar je Ivana Tomića dok Ljiljana Pajević primećuje da je to stvar organizacije i dodaje: „a mi Srbi smo poznati po dobroj organizaciji“.

 

SLOBODNA EVROPA

Komentari
Učitavam komentare...