GRAĐANI ZAHTEVAJU KONTRA-BLOKADU GRADA

PREDIZBORNO RASKOPAVANJE! Ovako Beograđani reaguju na raskopan i paralisan glavni grad

0

Ko pred Izbore kopa rupe po gradu, sam u njih upada!

Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd“ putem svog Tviter naloga pozvala je građane na akciju #PredizbornoRaskopavanje. 

“Pozivamo građane da prepoznaju PREDIZBORNO RASKOPAVANJE i pošalju nam fotografije iz svog kraja i drugih delova grada gde prepoznaju ovu beskrupuloznu manipulaciju gradskih moćnika i iživljavanje nad građanima.

Na ulicama Beograda trenutno se dešava veliki broj nekoordinisanih građevinskih radova koji stvaraju velike gužve onemogućavajući nesmetano funkcionisanje saobraćaja i normalan život grada. Ono što dodatno zabrinjava u ovom igranju našim sudbinama jeste činjenica da se za potrebe kampanje raskopavaju nedavno rekonstruisane ulice, da se nepotrebno raskopavaju autobuska stajališta, prilazi institucijama…

Početak rekonstrukcije Brankovog mosta prikazuje se kao uspeh vlasti iako njegova leva pešačka strana stoji zatvorena od 2014. godine zbog čega su građani više puta protestovali. Rekonstrukcija Slavije je od najavljenog inovativnog, modernog i funkcionalnog saobraćajnog rešenja degenerisala u rasipništvo u vidu muzičke fontane. Rekonstrukcija Bulevara čije fotografije nam građani šalju, na kojima se vidi skandalozno loše stanje novopostavljenog asfalta. Primera je puno, a i posledica ovog uvoda u predizbornu kampanju.“, napisali su oni,

Odziv na akciju je bio masovan. Prenosimo vas sve fotografije koju su građani slikali.

 

Zna li neko čemu ovo u Bulevaru Kralja Aleksandra?

Policija i šef gradilišta skidaju znak u Sremskoj. Možda još ne žele da nam otkriju šta to lepo Grad Beograd sprema?

Vukov spomenik, Ruzveltova

Brankov most je čekao, čekao, čekao i dočekao radove. A kako drugačije, nego kao

Plato ispred Doma omladine asfaltiran je u nedelju, a u ponedeljak je već bio raskopan! Majstori su napravili nekoliko kratera, kako bi došli do električnih instalacija. Nezvanično, radove na platou izvodi nekoliko firmi, pa je zbog loše koordinacije došlo do problema. Zato su ekipe „Beograd puta“ juče kopale „kanale“ na platou, duboke i čitav metar, prateći razvučene klablove.

 

Stajalište “Pilota Mihajla Petrovića“ na Vidikovcu koje je premešteno pre 4 meseca i dalje nije vraćeno, već je deo gde treba da bude raskopan i ostavljen takav.

Ekipa sa YouTube kanala ‘Marka Žvaka’ snimila je kratku reportažu u obilasku radova u Gospodskoj ulici u Zemunu. Pogledajte kako su građani reagovali na renoviranje od milion evra.

Predlog jednog tviteraša bio je i da svi prosto isključe motore u minut do 12, zaključaju auto tu gde jesu i krenu u šetnju gradom, u znak kontra-blokade.

INFO ŽURNAL

Komentari
Učitavam komentare...