PLJAČKA!

ŠIROKO SA NAŠIM PARAMA: Direktorka sebi dala platu od 180.000 dinara!

0

Dok medicinske sestre u Srbiji rade za 30.000 dinara, direktorka Komore sestara i tehničara Radmila Ugrica od njihovih članarina je sama sebi dodelila platu od čak 180.000 dinara, kupila tri i kupuje četvrti službeni automobil za tri miliona dinara, ali i opremnila je poslovni prostor za deset miliona, piše Kurir.

Sve ovo tvrdi predsednik Nadzornog odbora Komore Bratislav Žižić, koji je zatražio ostavku direktorke zbog pronevere i nenamenskog trošenja novca, ali i podneo krivičnu prijavu tužilaštvu u Nišu.

– Država je pre 10 godina zakonom obavezala sve zdravstvene radnike da moraju da budu članovi Komore da bi dobili dozvolu za rad. Sada Komora broji oko 80.000 članova, a mesečna članarina je 250 dinara. U budžet se slije oko dva miliona evra godišnje, od čega se članstvu vrati jedva oko 15 odsto, uglavnom kao pravna pomoć. Apsurdno je i neopravdano to što je direktorka sama sebi odredila platu od 150.000 dinara, a Nadzorni odbor je pronašao da prima i preko 180.000, rekao je Žižić.

Foto: Kurir

On optužuje direktorku i za nenamensko trošenje para:

– Prošle godine je kupljen poslovni prostor za 400.000 evra, a na njegovo opremanje je potrošeno još 90.000 evra, iako je Skupština Komore odobrila samo 45.000 evra. Kupljena su i tri nova službena automobila za oko pet miliona dinara, a u toku je kupovina još jednog automobila za oko tri miliona dinara. Šta će njima kola od po 25.000 evra, pita se Žižić.

S druge strane, direktorka Ugrica odbacila je sve optužbe.

– Svaka kupovina, uključujući i kupovinu automobila sprovedena je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. I sve što radimo radimo isključivo u skladu sa zakonom. Što se tiče poslovnog prostora, ovaj je najjeftiniji koji smo pronašli u Beogradu, rekla je Ugrica.

TPKNEWS/Kurir

Komentari
Učitavam komentare...